För att hålla din trädgård snygg måste du sopa trädgården regelbundet. När man arbetar i trädgården, går in i trädgården och på grund av olika väderförhållanden blir trädgården “smutsig”. Du vill regelbundet torka bort sand och löv i synnerhet. I den här bloggen kommer vi att diskutera vilka typer av kvastar som finns, vad det är för egenskaper och vad du använder dem till.

Vad finns det för olika typer av kvastar och vad använder du dem till:

Stadskvast: för sand och löv
Gatukvast: för envis smuts
Ogräskvast: för ogräs, mossa och gröna avlagringar
Sengångare: skura (trädgårds)golv
Uteplatskvast: för sand på din uteplats och stigar
Sopskanna och sopskanna: för sand, löv och smuts
När du läser vidare kommer vi att ge mer information om ovan nämnda kvastar. Vi förklarar också varför det är nödvändigt att sopa trädgården. Utöver dessa ämnen diskuterar vi även vilka handtag som finns till kvastar, var man kan köpa dem, vilka olika prisklasser som finns och hur man bäst förvarar dem.

stadskvast
Stadskvasten är idealisk att använda för att sopa sand och löv. Detta beror på att borsten på denna kvast är försedda med bassin/skaftfibrer, vilket säkerställer att borsten är både starka och flexibla. Denna variant är särskilt användbar på grövre ytor. Du kan få denna kvast i olika storlekar. Den vanligaste storleken är dock 45 cm.

gatukvast
Om det finns envis smuts på ditt golv i trädgården är det bäst att rengöra det med en gatukvast. De robusta plastborsten ser till att smuts lätt släpps utan att behöva anstränga sig mycket. De syntetiska borsten är mycket styvare än borsten från basin/stjälkfibrer, vilket gör dem mindre böjbara. Att sopa bort lös sand till exempel blir svårt med denna kvast. Denna variant finns även i olika storlekar, men de vanligaste storlekarna är 35 cm och 40 cm breda.

ogräskvast
Namnet på denna kvast säger allt för vad du använder den till. Du använder ogräskvasten för att ta bort mossa, ogräs och gröna avlagringar från dina trädgårdsplattor. Det som skiljer denna kvast från andra är att den är utrustad med stålborst. Ogräskvasten finns i två olika varianter. En med bara stålborst och en med stålborst i mitten med nylonborst runt. En ogräskvast har en bredd på 30 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *