En av de mest besökta sidorna på inmijntuin.nl är “vilka trädgårdsväxter är inte giftiga för hundar”. Kanske är frågan om vilka trädgårdsväxter som inte är giftiga för katter densamma eller kanske större. Därför har vi undersökt åt dig vilka växter du säkert kan sätta i trädgården.

Nedan är några trädgårdsväxter som inte är giftiga för katter:

kattmynta
afrikanska violer
Bambu
rosor
Echeverias
Ringblomma
Hästsvanspalm
astrar
orkidéer
Lavendel
Örter (timjan, mynta, rosmarin, basilika, kamomill)
(Vanliga) prydnadsgräs
kamelia
solrosor
Lejongap
petunior
Krypande Zinnia
Bergamottväxt
När du läser vidare kommer vi att ge dig våra topp 6 favoriter från listan ovan. Vi ger även en rad andra användbara tips för att göra din trädgård säker för din katt. Visste du till exempel att din katt inte tål slem av sniglar? Och visste du att man måste vara försiktig med vissa typer av gödsel? Läs vidare om du vill veta mer om detta.

Våra 6 favorit säkra trädgårdsväxter för katter

Lavendel
Lavendel förekommer oftare i listor över favoritväxter. Lavendel finns till exempel även i vår lista ‘vilka trädgårdsväxter som tål torka’. Lavendel är en enkel växt som kräver lite uppmärksamhet och är tålig. Den tål solen bra och kan stå i vilken yta som helst. Förutom att lavendel inte är skadligt för din katt, har den även en underbar doft när den blommar (juni till augusti). När den blommar har lavendeln vackra små lila blommor. Totalt är lavendel mellan 40 och 50 cm hög.

kattmynta
Enbart för namnet bör kattmynta inte saknas på denna lista. Kattmynta är mycket lämplig som kantväxt och föredrar en plats i solen eller i halvskugga. Se till att plantan står i en jord som är väldränerad. Liksom lavendel har kattmynta lila blommor, bladen är grå/gröna. En stor fördel med denna växt är att den blommar länge. Mellan juni och september kan du njuta av de vackra lila blommorna. Växten är tålig och blir mellan 40 och 50 cm hög.

astrar
Det fina med astrar är att de finns i många olika färger. En av våra favoriter är höstastern. Denna sort blommar i september, oktober och november. Om du vill ha lite färg i trädgården när dagarna blir kortare har du kommit rätt med denna växt. Placera helst växten på en plats där den får mycket sol. Se också till att den står i normal till fuktig jord. Du kan njuta av astrar år efter år eftersom de är tåliga. Växten är mellan 20 och 30 cm hög.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *